Blogs

Kun je gaten in de bezetting voorkomen?

Het is een herkenbaar verhaal in vrijwel elke sector. Uitval en verzuim lopen op. De bezetting vertoont steeds grotere gaten. Klagende directies, HR managers en leidinggevenden. Ongeduldige klanten.

Maakt jouw bedrijfscultuur het verschil?

Vraag jij je weleens af welke cultuur écht bij jullie bedrijf hoort? Wat wil je als organisatie uitstralen? In dit blog ga ik dieper in op de bedrijfscultuur en hoe je die kunt verbeteren.

Declarabele uren: de rek eruit (1/3)

Eerste deel van drie blogs over Waarde.

Onze klanten werken vaak met een eenvoudig businessmodel: uren * tarief. Maar een organisatie die steeds meer winst wil maken, zal op een andere manier moeten gaan denken. Want hiermee loop je onherroepelijk tegen grenzen aan.

Altijd beter willen worden, is niet zo simpel

“Wij willen een cultuur hebben waarin we steeds beter worden. Projecten en offertes evalueren en daarvan leren, elkaar feedback geven en constant van elkaar leren. En als organisatie zo steeds verder ontwikkelen.”

Rust als de basis op orde is

Bij veel bedrijven waar SalesCultuur binnenkomt, staat innovatie hoog in het vaandel. Logisch ook, want je wil en moet relevant blijven voor de markt.

Volg de klantreis bij online verkoop

Zoals bij ieder mens is het gedrag van jouw klant het gevolg van bewuste en onbewuste drijfveren. Het is dan ook een enorme uitdaging om de werkelijke wensen en behoeften te leren begrijpen. Wat het niet makkelijker maakt: de boel is ook nog eens in beweging.

AT Osborne
Hoya
Sweco
Rabobank
KokxDeVoogd
ANWB
Royal Haskoning
Baseclear
Tauw
AWVN
DVTadvies
KPN
Bureau Bouwkunde
Paduit
Eltek
Start People
SNS Bank
Santon
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
M&I Partners
IBM Security
Ouwehand Bouw
Top