De partners

Profiel Jan Rezelman

Jan Rezelman is de grondlegger van de mysterieuze verbinding. Tussen het keiharde Sales, en de Cultuur met haar zachte kant. Een combinatie waar magie in zit.

Rust, dat is wat hij kan brengen in een organisatie. En hoop, dat de verandering deze keer wel zal lukken. Daar gelooft Jan in, omdat hij het al zo vaak heeft gedaan. En juist door dat vertrouwen lukt het ook.

Als een organisatie vastzit, stelt hij een heldere diagnose. Dat doet hij door ‘oordeelloos’ rond te kijken: niemand heeft het zo gewild en toch is deze situatie ontstaan. Om iets te doorbreken scheidt Jan oorzaken van symptomen. Hij kijkt ook naar het verleden van de organisatie, om de herkomst te vinden. Cultuur volgt wetmatigheden, geen toevalligheden. Jan stopt pas met ontrafelen als hij de situatie echt snapt. En aan jou kan uitleggen.

Zijn oplossingen gaan altijd ‘stap voor stap’. Dat geeft rust. En door de juiste volgorde aan te houden, komt de oplossing voor de volgende stap bijna altijd vanzelf.

De ervaring en fijngevoeligheid van Jan maken de noodzakelijke cultuurveranderingen mogelijk. Die vragen om prikkels, op de juiste manier en het juiste moment. Hij zoekt altijd die ene prikkel, waarna de magie haar werk kan doen.

Nee, Jan lost niet jouw problemen op. Hij helpt je liever om ze zelf op te lossen. Op de lange termijn veel beter, toch?

Wil jij ook weer rust in de organisatie? Een geslaagde transformatie van de cultuur?
Neem dan contact op met Jan via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

Profiel Fius van Laar

Fius van Laar is een vertrouwde partner binnen SalesCultuur.

Het is zijn overtuiging dat iedereen kan leren verkopen, omdat verkopen een verandering in gevoel is. Een kwestie van de knop omzetten. Verkopen hoeft beslist niet iets te zijn om tegenop te zien, maar is leuk, uitdagend en levert je – naast omzet – een behoorlijke dosis zelfkennis op.

Zijn relaties omschrijven hem als: gedreven, perfectionistisch, altijd zoekend naar het beste resultaat, analyticus en doener, motiverend, vleugje humor, confronterend, inspirerend en doelgericht.

Een training moet inspireren en motiveren, vindt Fius. Theorie moet op een heldere manier worden uitgelegd en praktisch toepasbaar zijn. Deelnemers zo motiveren dat ze direct met het geleerde aan de slag willen, daar gaat hij voor. Of het nu gaat om een groep ondernemers, een incompany training met de gehele afdeling Sales of een individuele training. In zijn trainingen maakt hij veel gebruik van praktijkvoorbeelden en zijn eigen ervaringen op het gebied van verkopen over de afgelopen 20 jaar.

Benieuwd wat Fius voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op met Fius via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

 

Profiel Corry Grevel

In jouw organisatie wil je rust op personeelsgebied. Vanuit SalesCultuur helpt Corry Grevel je daarbij, door het HR-beleid te organiseren of te actualiseren.

Ze heeft ruim twintig jaar in sales én HR. Dus Corry weet heel goed wat het met mensen doet als de cultuur van sales in hun bedrijf transformeert.

Een transformatie kost energie, van alle betrokkenen. Aan de knoppen van de cultuur draaien en doelen stellen op salesgebied. Het heeft allemaal veel impact op mensen. Maar uiteindelijk moet het nieuwe motivatie en ambitie opleveren. Dat kan alleen als iedereen die onderdeel is van deze verandering, iets heeft om op terug te vallen. Medewerkers hebben duidelijkheid nodig over hun eigen toekomstperspectief. Een stevig HR-beleid helpt daarbij. Met heldere, eerlijke en transparante arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen.

Het goede gesprek tussen medewerker en leidinggevende. Ambities bespreken en managen. Verwachtingen naar elkaar uitspreken. Het lijkt allemaal heel logisch, maar gaat nooit vanzelf. Dit soort zaken worden door Corry opgepakt en uitgewerkt. Alles wat op personeelsgebied te maken heeft met de transformatie, koppelt zij aan de salescultuur. Zo ontstaat de magische verbinding, tussen de doelen van het bedrijf en de inzet en beleving van medewerkers.

Wil jij eens met Corry sparren over jullie HR-beleid?
Neem dan contact met haar op via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

Profiel Hugo Bakkenist

Bij SalesCultuur is Hugo Bakkenist onbetwistbaar dé kenner op het gebied van innovatie-processen.

Hij komt van oorsprong uit de Bedrijfskundige Informatica. Inmiddels heeft Hugo jarenlange ervaring in de advieswereld, met name als coach en trainer van teams. Daarbij ligt zijn focus vooral op de richting die trajecten met betrekking tot innovatie volgen, binnen een organisatie. De stip op de horizon, zeg maar.

De mens is voor hem belangrijk. Hij is vooral geïnteresseerd in leiderschap. Maar alles wordt bekeken door zijn innovatie-bril.
Het gaat hem om het opbouwen van kennis en kunde binnen de organisatie. Hugo fungeert graag als enthousiaste aanjager om mensen, teams en organisaties in beweging te krijgen. Een faciliterende rol waarmee de juiste voorwaarden worden gecreëerd om te innoveren!

Hugo heeft een duidelijk idee over wat de wereld hard nodig heeft: nieuw denken en doen. Zowel individueel als op organisatorisch niveau. Dat is de enige manier om relevant te blijven in een snel veranderend landschap!

Wil je weten hoe Hugo naar het innovatie-proces in jouw organisatie kijkt?
Neem dan contact met hem op via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

Profiel Jasperine van Wakeren

Mensen zich te laten ontwikkelen in sales. Dát is de passie van Jasperine van Wakeren!.

Jasperine heeft veel ervaring in sales. In jaren (ruim 25), maar ook in diversiteit van de branches.

Ze heeft een enorme drive om mensen te helpen, zich te ontwikkelen in sales. In haar eigen woorden: “Het is mijn persoonlijke doelstelling alle kennis en tools aan te reiken die nodig zijn om het maximale uit jezelf te halen. Of uit je salesteam.”

Een goed doordachte, succesvolle verkoopstrategie vindt ze van levensbelang. Sales is immers de motor van ieder bedrijf. Bepalend voor het bestaansrecht. Een strategie is wel maatwerk: het moet passen bij de organisatie.

Jasperine wordt door relaties omschreven als een uitermate gedreven en capabele business partner, waarmee je goed en uitermate prettig zaken kunt doen. Ze beschikt over veel relevante kennis en doorzettingsvermogen. Een heel sterk punt is haar creativiteit in het bedenken van oplossingen die voor beide partijen rendabel zijn. Jasperine gaat geen uitdaging uit de weg en vormt in de samenwerking een echte partner, die nooit te beroerd is om zelf ook de mouwen flink op te stropen. Iemand die boven het maaiveld uitsteekt in doelmatigheid, snelheid en actiebereidheid.

Haar motto? ‘Zonder ACTIE geen resultaten. Het is een kwestie van mindset!’

Nieuwsgierig geworden naar de passie van Jasperine?
Neem dan contact met haar op via telefoon of e-mail, of gebruik het contactformulier.

 

AT Osborne
Hoya
Sweco
Rabobank
KokxDeVoogd
ANWB
Royal Haskoning
Baseclear
Tauw
AWVN
DVTadvies
KPN
Bureau Bouwkunde
Omedi
Paduit
Eltek
Start People
SNS Bank
Santon
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
M&I Partners
IBM Security
Ouwehand Bouw
Top