Blog

Kwetsbaarheid is stoer

Sales is toch een beetje stoer doen. Voor je collega’s met wie je in een interne competitie bent verzeild. Richting je manager, om de schijn hoog te houden dat je je zaken voor elkaar hebt. Tegenover je klant, dat je echt een unieke en beproefde oplossing hebt zonder haken en ogen.

kwetsbaarheid rechtenvrij

Ze zijn niet gek, behandel ze dan ook niet zo.
Kwetsbaarheid brengt je naar een volgend niveau van samenwerking.

… vanaf het moment dat de accountmanager tegen de klant vertelde dat zij ook worstelde met de aanpak zag je dat het gesprek veranderde: van discussie naar het samen zoeken naar een oplossing. Die dan ook altijd gevonden wordt.

… nadat de salesmanager scherpe vragen stelde aan zijn accountmanager verliet deze de kamer, vol met twijfel. De salesmanager hoopte op maar één reactie: kom terug en vertel dat je geen antwoord hebt en hulp wilt. Van daaruit is alles mogelijk.

… doordat de ervaren accountmanager in de training vertelde dat hij blijkbaar iets niet handig doet in gesprekken bij zijn klant werd de sfeer heel anders. Nu werd het een erezaak voor het team om deze collega hier doorheen te helpen.

… toen de ervaren trainer aan de nieuwe groep vertelde dat hij het ook spannend vindt om van start te gaan ging iedereen verzitten, werd er blijk gegeven van herkenning en kwam de groep direct los. Samen maakten we er een mooie eerste sessie van, waarna er nog vele volgden.

Kwetsbaarheid en Sales, twee schijnbare tegenpolen, die elkaar enorm versterken.

Fius & Jan

AT Osborne
Hoya
Sweco
Rabobank
KokxDeVoogd
ANWB
Royal Haskoning
Baseclear
Tauw
AWVN
DVTadvies
KPN
Bureau Bouwkunde
Omedi
Paduit
Eltek
Start People
SNS Bank
Santon
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
M&I Partners
IBM Security
Ouwehand Bouw
Top