Blog

Ondernemerschap, 100 redenen om er niet aan te beginnen

Veel corporate organisaties willen meer “Ondernemerschap” … zeggen ze. Mijn advies zou zijn: nooit aan beginnen! Lekker met z’n allen blijven hangen in de corporate omgeving waar je bent opgegroeid met alle luxe voorwaarden en de mogelijkheid om een baalweekje te nemen. 

ondernemerschap

Er zijn altijd excuses voor tegenvallende resultaten en je salaris wordt toch doorbetaald. Heerlijk!

Wie willen dan eigenlijk dat Ondernemerschap?

Dat willen met name de VP’s. Tenminste, dat zeggen ze. Terwijl ze al jaren zelf geen ondernemer zijn. Eigenlijk willen ze dat de rest van de organisatie iets actiever wordt, zodat ze zelf minder gedoe hebben. Een goede reden, lijkt me.

En dan de medewerkers die zeggen dat ze er voor zijn. Maar willen ze nou echt dat de uitbetaling van hun salaris afhankelijk wordt van de financiële resultaten, en ook dat van de collega’s? Die medewerkers heb ik nog niet gevonden …

Voor 2018 wil ik een pleidooi houden voor de tegenhanger van Ondernemerschap. Laten we weer de waarde gaan inzien van bureaucratie, controle, eindeloze besluitvormingsimpasses, interne gerichtheid, politieke spelletjes en natuurlijk hobby-projecten waarbij geld, tijd en energie van de organisatie over de balk wordt gesmeten.

Die zaken zijn toch niet voor niets ooit uitgevonden en zorgvuldig geïmplementeerd? Wees er zuinig op en beleef er plezier aan!

Lees ook het blog Ondernemerschap, 99 redenen om er wel aan te beginnen …

AT Osborne
Hoya
Sweco
Rabobank
KokxDeVoogd
ANWB
Royal Haskoning
Baseclear
Tauw
AWVN
DVTadvies
KPN
Bureau Bouwkunde
Omedi
Paduit
Eltek
Start People
SNS Bank
Santon
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
M&I Partners
IBM Security
Ouwehand Bouw
Top