Blog

Ondernemerschap, 99 redenen om er wel aan te beginnen …

Ondernemerschap, weer een programma in jouw corporate organisatie. Fijn, eindelijk!

ondernemerschap

 

  1. Het gevoel dat je zelf besluiten mag nemen, maar ook de consequenties merkt. Zowel positief als negatief, daar leer je tenminste iets van.

 

  1. Het gevoel dat “Ja, maar” uit je hersens, gedachten en gesprekken verdwijnt. Heerlijk: geen enkel excuus meer in je leven voor wat je bereikt … of niet.

 

  1. Het gevoel van doorzetten, trots dat je iets bereikt hebt. Natuurlijk gaat niets vanzelf als het waardevol is. Doorzetten versterkt je zelfvertrouwen, lekker!

 

  1. Het gevoel van je uurtarief. Durf je dat te vragen aan je klant, of misschien zelfs iets meer? En de hogere dunk van jezelf als dat gelukt is.

 

  1. Het gevoel dat je je niet hoeft te verantwoorden aan je omgeving, maar slechts aan jezelf. Omdat jij je eigen ondernemer bent.

 

  1. Het gevoel dat je meer salaris aan je manager gaat vragen en dat ze je dat graag geeft. Omdat je dat ruimschoots gaat terugverdienen.

 

  1. Het gevoel dat je nooit meer afhankelijk bent van een reorganisatie, omdat je je eigen koers hebt uitgezet. En altijd opties hebt. En vaak gevraagd wordt.

 

  1. Het gevoel dat je ‘leuk lastig’ bent voor de organisatie, met name voor je manager en de stafcollega’s die alles willen beheersen en controleren.

 

  1. Het gevoel dat je bij je klant veel opsteekt over nieuwe ontwikkelingen en daardoor telkens voorop loopt met jouw eigen ontwikkeling.

 

  1. Het gevoel dat je jouw ondernemerschap overbrengt in je privéleven. Zodat je kinderen wél een krantenwijk nemen, ook als het herfst is en het vaak regent.

 

 1. En nog 89 redenen die je zelf gaat ontdekken!

Lees ook (en bij voorkeur eerst) het blog Ondernemerschap, 100 redenen om er niet aan te beginnen …

AT Osborne
Hoya
Sweco
Rabobank
KokxDeVoogd
ANWB
Royal Haskoning
Baseclear
Tauw
AWVN
DVTadvies
KPN
Bureau Bouwkunde
Omedi
Paduit
Eltek
Start People
SNS Bank
Santon
Robeco
Incassade
Capgemini
Centraal beheer
M&I Partners
IBM Security
Ouwehand Bouw
Top