(Sales)Cultuur-transformatie

Let’s grow!

Wordt het minder met de groei van jouw ingenieurs- of adviesbureau? Misschien is deze zelfs helemaal gestokt. Of de organisatie wordt nog wel steeds groter, maar dat brengt eigenlijk alleen maar problemen met zich mee en je schiet er veel minder mee op dan je zou willen.
Je vraagt je af: “Hoe kunnen we al die gemiste kansen weer omzetten in sterke leads? En vooral: hoe maken we het samen weer leuk?”

De oorzaak zit intern en diep ook. Het is zeker niet alleen de salesafdeling. Dat voel je allemaal wel, maar daar blijft het bij: je krijgt er geen vinger achter en hebt al helemaal geen idee hoe nu verder.

Een schrale troost: je bent niet de enige bij wie dit speelt. Ook bij een groot, internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau als Royal HaskoningDHV vind je het terug.
George Peters is Director Advisory Rivers & Coasts. Hij vertelt over de noodzaak die er was om deze adviesgroep eens goed onder het vergrootglas te leggen. Dit met het oog op alle veranderingen in de markt, maar ook intern.


Nadat hij door anderen enthousiast was gemaakt over de werkwijze van SalesCultuur zijn we samen het traject ingegaan. Dit verliep in een duidelijke volgorde: eerst een diagnose van de cultuur en dan de transformatie.
George zag dat de aanpak zeer grondig was: SalesCultuur is in gesprek gegaan met alle medewerkers van de adviesgroep, maar ook met een aantal belangrijke klanten. “Alles was gericht op het nog beter maken van ons team!”

De collega’s hadden perspectief nodig. Dit vroeg om ondernemerschap, mensen uit zichzelf in beweging krijgen. SalesCultuur is hiermee aan de slag gegaan en dankzij veel doorzettingsvermogen kreeg iedereen het geloof dat dit écht zou gaan lukken.

Na het presenteren van de bevindingen werd er meteen doorgeschakeld naar concrete stappen. Dat past natuurlijk perfect in het straatje van een stel ingenieurs. En het mooie is: de resultaten waren vrijwel direct zichtbaar!
Daarna is er hard gewerkt om de oplossingen te implementeren en verankeren in de organisatie.

Conclusie van George: “Als groep groeien we weer, letterlijk en figuurlijk, en dat voelt goed!”

Lees hier deze hele case bij Royal HaskoningDHV.
 
 
 

En wat kan SalesCultuur betekenen voor jouw ingenieurs- of adviesbureau?

Klik hier als je meer wilt weten, of voor het maken van een (vrijblijvende) afspraak.
Bellen kan eveneens, met Fius van Laar: 06 27 01 81 36

Je kunt ons natuurlijk ook blijven volgen. Schrijf dan nu in voor het SalesCultuur-nieuws en ontvang regelmatig onze effectieve salestechnieken, -tips en -feiten!

‘ZONDER JOU HAD IK HET NIET VOLGEHOUDEN’

Updates ontvangen?

Schrijf u nu in en ontvang effectieve salestechnieken, -tips en -feiten!






  AT Osborne
  Hoya
  Sweco
  Rabobank
  KokxDeVoogd
  ANWB
  Royal Haskoning
  Baseclear
  Tauw
  AWVN
  DVTadvies
  KPN
  Bureau Bouwkunde
  Omedi
  Paduit
  Eltek
  Start People
  SNS Bank
  Santon
  Robeco
  Incassade
  Capgemini
  Centraal beheer
  M&I Partners
  IBM Security
  Ouwehand Bouw
  Top